Εκδηλώσεις στην Ύδρα

Εκδηλώσεις στην Ύδρα

Η Ύδρα προσφέρει στους φιλοξενούμενους της την ευκαιρία, μέσα από ένα πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, να ψυχαγωγηθούν και να έρθουν σε επαφή με την Ναυτική παράδοση της Ύδρας.

Τα Μιαούλια είναι η μεγάλη γιορτή του νησιού που γίνεται κάθε χρόνο το Σάββατο που είναι πιο κοντά στην 21η Ιουνίου. Είναι τριήμερες εκδήλωσεις προς τιμή του μεγάλου Υδραίου ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη που πρόσφερε πολλά στον Αγώνα για την Απελευθέρωση του Έθνους. Αποτελούν μια θαυμάσια ευκαιρία για να παρακολουθήσετε εκθέσεις, ομιλίες, μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, παιχνίδια, παραδοσιακούς χορούς, λαμπαδηδρομίες, λεμβοδρομίες και αθλητικούς αγώνες. Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώνονται και κλείνουν πανηγυρικά με την καύση πυροτεχνημάτων, και την αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Γέροντα και την πυρπόλησης της Τουκικής Ναυαρχίδας, την τρίτη και τελευταία μέρα των εκδηλώσεων.

Τα Κουντουριώτεια είναι εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος της Ύδρας, τιμώντας τον Πρώτο Προέδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον Υδραίο Ναύαρχο, Παύλο Κουντουριώτη. Τα Κουντουριώτεια γίνονται στο νησί γύρω στα τέλη Αυγούστου και περιλαμβάνουν ένα πλούσιο εξαήμερο εορταστικό πρόγραμμα, το οποίο είναι γεμάτο με ξεναγήσεις στα Μουσεία του νησιού, εκθέσεις, προβολές, ομιλίες, παρουσίασεις βιβλίων και αθλητικές εκδηλώσεις.

Το Ελληνικό Ορθόδοξο Πάσχα στην Ύδρα είναι μια μοναδική εμπειρία εξαιτίας των εντυπωσιακών Ορθόδοξων λειτουργιών που γίνονται σε εξωτερικούς χώρους.

Το πιο όμορφο και το πιο γραφικό Υδραίϊκο έθιμο είναι η περιφορά του Επιταφίου που γίνεται με μεγάλη ευλάβια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στα Καμίνια. Εκεί η πομπή του Έπιταφίου, μετά από την περιφορά της στην συνοικία, καταλήγει μέσα στη θάλασσα για να ευλογηθούν τα νερά και να γίνει δέηση υπέρ των ναυτικών που ταξιδεύουν, για ήσυχα ταξίδια και καλό γυρισμό.

Η Ανάσταση γίνεται μέσα σε κατανοικτική ατμόσφαιρα, στο φως των κεριών, σε όλες τις Εκκλησίες του νησιού και τελειώνει την Κυριακή του Πάσχα με το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία και το Κάψιμο του Ιούδα, μέσα σε πανδαιμόνιο από πυροτεχνήματα και κροτήδες.

Στο τέλος της φθινοπωρινής περιόδου (14 Νοεμβρίου), γιορτάζεται η μνήμη του Πολιούχου της Ύδρας, του Νεομάρτυρα Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου, στην Εκκλησία που χτίστηκε πάνω στα ερείπια του σπιτιού του, στη θέση Κιάφα.

Ο επισκέπτης έχει επίσης την ευκαιρία να συμμετάσχει σε αρκετές παραδοσιακές γιορτές και πανηγύρια, που διατηρούν το αυθεντικό, λαϊκό χαρακτήρα τους, όπως των οχτώ Αγίων προστατών του νησιού (24 Ιουνίου) και του Δεκαπενταύγουστου που γίνεται παραδοσιακή θρησκευτική γιορτή προς τιμή της Παναγίας της Φανερωμένης.

Τις Απόκριες, ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες, διασκεδάζουν και χαίρονται έντονα στο Υδραίϊκο καρναβάλι, με μεταμφιεσμένους να περιδιαβαίνουν στα σοκάκια της πόλης την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, έχοντας μπροστά τους τον βασιλιά καρνάβαλο. Η πομπή διαβαίνει όλα τα σοκάκια της Ύδρας, έχοντας από πίσω πλήθος κόσμου, για να καταλήξει στο λιμάνι, όπου συνεχίζεται το ξεφάντωμα, μέχρι αργά το βράδυ.

Λίγα λόγια για εμάς

  • Το Ξενοδοχείο αποτελείται από 2 παλαιά Αρχοντικά, που βρίσκονται το ένα απέναντι από το άλλο, της γιαγιάς και του παππού, τα οποία έχουν ανακαινιστεί και αποτελούν την Παραδοσιακή Ξενοδοχειακή Μονάδα Α΄ κατηγορίας με το όνομα ΑΓΓΕΛΙΚΑ (από το όνομα της γιαγιάς).
  • Με εξαιρετική προσοχή στη λεπτομέρεια, το Ξενοδοχείο και τα εικοσιένα ιδιαίτερα καλόγουστα δωμάτια, σας προσφέρουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις και διατηρούν μια ευχάριστη νότα παλαιάς γοητείας και πολυτέλειας.
  • Στο Ξενοδοχείο μας το παλαιό αλλά και το μοντέρνο ύφος συνδυάζονται αρμονικά μεταξύ τους για να κάνουν την διαμονή σας πραγματικά άνετη και ευχάριστη.

Διαμονή

Συχνές ερωτήσεις

wifi