ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
 
   

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Η τουριστική περίοδος στο νησί διαρκεί σχεδόν όλο τον χρόνο εξαιτίας του ήπιου κλίματος του και λόγω του ότι είναι πολύ κοντά στον Πειραιά και την Αθήνα. Ετσι κάποιος μπορεί να το επισκεφτεί σε λίγο χρόνο και να περάσει μερικές μέρες ήρεμα ακούγοντας μόνο τα τραγούδια των πουλιών και των παφλασμό των κυμάτων.

ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΑ

Μπορείτε να αγκυροβολήσετε, αν υπάρχει χώρος, στο κεντρικό λιμάνι, διαφορετικά στο Μανδράκι, έναν μεγάλο κόλπο που βρίσκεται ανατολικά από το κεντρικό λιμάνι, είτε στο Καμίνι, δυτικά από το λιμάνι, ένα μικρό ψαράδικο λιμανάκι, είτε στο Μωλο, δυτικά του λιμανιού, έναν μεγάλο φυσικό κόλπο.

ΦΑΓΗΤΟ

Η Ύδρα είναι γνωστή για τα ψάρια και τα θαλασσινά της. Επειδή η Ύδρα περιστοιχίζεται από μικρά νησιά και ο βυθός της είναι πετρώδης και βαθύς, η πιο συνηθισμένη ψαριά είναι αστακοί, γαρίδες, καλαμάρια, χταπόδια και καραβίδες. Στο νησί υπάρχει μεγάλη ποικιλία από ταβέρνες, εστιατόρια και ψητοπωλεία. Υπάρχουν δυο φούρνοι, πολλές καφετέριες, δυο ζαχαροπλαστεία, στα οποία μπορείτε να βρείτε τα γνωστά Υδραίικα ζαχαρωτά και πολλά άλλα μαγαζιά.

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Οι δρόμοι σε όλο το μήκος του λιμανιού αλλά και τα γραφικά σοκάκια οδηγούν σε μπαράκια, ντίσκο, καφετέριες, ελληνάδικα που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε γούστο.

ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΠΟΡ

Η Ύδρα προσφέρει καταπληκτικά μέρη για ψάρεμα, καταδύσεις αλλά και ιστιοσανίδα και θαλάσσιο σκι, καθώς και για περπάτημα ή αναρρίχηση που είναι πολύ δημοφιλής.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου γίνεται ένας μεγάλος αριθμός εκθέσεων από διακεκριμένους καλλιτέχνες που ζουν στο νησί και όχι μόνο.

ΑΓΟΡΑ

Η Ύδρα έχει από τα καλύτερα εργαστήρια και μαγαζιά για κοσμήματα, διακοσμητικά, κεραμικά, χαλιά, ρούχα και τοπικά σουβενίρ σε λογικές τιμές.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, υπάρχουν προγραμματισμένα ταξίδια στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, που μπορείτε να παρακολουθήσετε παραστάσεις αρχαίου θεάτρου. Εκείνη την περίοδο ζητήστε πληροφορίες στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου. Ρωτήστε μας!

ΙΣΤΟΠΛΟΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Οι Επέτειοι των δυο μεγάλων Εθνικών Εορτών, της 25η Μαρτίου που ξεκίνησε ο Αγώνας για την Ανεξαρτησία εναντίων των Τούρκων και της 28η Οκτωβρίου που ο Μουσολίνι, ο Ιταλός δικτάτορας, ζήτησε το 1940 από την Ελλάδα την παράδοση της χωρίς πόλεμο και εισέπραξε ένα μεγαλοπρεπέστατο «ΟΧΙ», γιορτάζονται με τους δυο πανελληνίως γνωστούς ιστιοπλοϊκούς αγώνες από τον Πειραιά στην Ύδρα.

ΑΓΩΝΕΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ

Οι αγώνες ορεινού τρεξίματος καθιερώθηκαν πλέον πανελλαδικά στους αγώνες του βουνού στην Ύδρα και γίνονται κάθε χρόνο τον Απρίλιο μήνα στο νησί μας.